Over Andrea van Reeken-Slee

VEERKRACHT

Als coachend Psycholoog leerde ik het vak om te doorzien, om te kijken achter de zichtbare werkelijkheid. Daarbij luisterde ik meer met het hart. Kijken met je hart betekent dat je door woorden, intonaties, gebaren, uitdrukkingen heen kijkt en iemands kernintentie verstaat. Het hart kan dat beter dan het  – vaak ego gedreven  – verstand. Hoewel dat me bijzonder fascineerde, is wat me het meest drijft, hoe mensen tot de beleving van heel zijn komen, van zich compleet voelen en dan veerkrachtig kunnen zijn. Ik draag bij aan veerkracht.

INSTRUMENT ZIJN

Ik leerde van mijn belangrijkste leermeester, Wibe Veenbaas, van Phoenix Opleidingen in Utrecht om instrument te zijn in de begeleiding van anderen. Duizenden keren liep hij ons te gemoed met de vraag: “Ben je bereid om antwoord te geven op je eigen eerste reactie in de ontmoeting?”

IN DE ONTMOETING GEBEURT HET

Hij leerde ons het ambacht van het begeleiden van mensen. Ik ken niemand die dit ambacht beter verstaat dan hij. Als je werkelijk bereid bent om de ander te ontmoeten met alles wat er is, maakt dat rijk. Zo werk ik dus.

WIE DOORZIET NOG DE DIEPTE VAN JE WEZEN

Aan het werk in de praktijk diepte ik dit ambacht verder uit en leerde ik de tekens verstaan. Mijn vaardigheid werd steeds groter. Inmiddels heb ik mijn eigen ambachtelijke methode gevormd, die door de lagen van je MensZijn heen gaat.

ENERGY-RESET©- METHODE

ENERGY-RESET©-METHOD noem ik het werken met de parallelle lagen in mensen. Het cognitieve en emotionele niveau, het energetische niveau en het fysieke niveau. Ik maak daarbij gebruik van verschillende technieken, zoals Genezend Ademen®, Shiatsu en Yoga om je energie te balanceren. Daarnaast maak ik gebruik van familie- en organisatie-opstellingen, NLP, TA, Voice Dialogue, en cognitieve coaching om je inzicht in patronen en gedrag te vergroten. In al deze technieken ben ik opgeleid.

“Ik versta het ambacht om bij mezelf en bij jou Hart met Hoofd te verbinden. Daardoor vergroot je vermogen om bij jezelf te blijven èn veerkrachtig op situaties te reageren. Dat is misschien wel de belangrijkste verworvenheid die we nu en in de toekomst nodig zullen hebben.”

LAGEN IN BEWUSTZIJN

Jij hoeft verder niets met deze technieken, behalve dat de Executive Coaching bij InnerCompas voor jou als ‘precies op maat’ voelt.  We raken tijdens de Executive Coaching meerdere lagen in jou aan. Met als doel dat je enerzijds ervaart wat het is om energiek te zijn en te blijven. En anderzijds dat je inzicht krijgt in je patronen en hoe je ze kunt doorbreken met gedragsverandering tot gevolg die uit je authentieke Zijn voortkomt. Kortom, na de coaching ben je klaar om energiek allerlei uitdagingen aan te gaan en heb je inzicht in jouw persoonlijke leiderschap!

WAT IS DE PLEK VAN WAARUIT JIJ NAAR DE WERELD KIJKT

De effectiviteit van deze methode toont zich in de manier waarop mijn cliënten zich ontwikkelen, alsof er een ander perspectief ontstaat op de wereld. In werkelijkheid verandert de plek van waaruit ze naar de wereld kijken, letterlijk. De meesten kunnen daarna ook andere dingen dan voorheen. Dingen die ze eerder niet binnen handbereik hadden. En het bereiken en vasthouden van het nieuwe perspectief valt of staat met het evenwicht in jezelf, met het vinden van ‘je dragende midden’, een term die verwijst naar gecentered zijn. Tijdens alle trajecten leer je om in elke situatie dit ‘dragende midden’ te behouden, het te hervinden en verder te vergroten.

“Life is not about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain.”

LEREN OM STEEDS OPNIEUW HEEL, COMPLEET EN VEERKRACHTIG TE ZIJN

Ik werk in de ontmoeting met mensen aan heel zijn, compleet zijn. Dan kun je in elke storm wild water kanoën. Jij blijft overeind!

22 JAAR WERKERVARING EN 22 JAAR OPLEIDING

Bij InnerCompas deel je in 23 jaar werkervaring met mensen en organisaties en – na mijn studie psychologie – 23 jaar verdiepende opleidingen en bijna een halve eeuw levenswijsheid. Ik ben sinds 9,5 jaar getrouwd met Bart, wij begeleiden samen onze 4 kinderen naar evenwichtige mensen.

Ik studeer nog steeds naast de InnerCompas Praktijk en zal dat waarschijnlijk blijven doen om steeds verder de diepte in te gaan.

DE UITDAGING IS OM DE TOEGANGSPOORT TE VINDEN

Mijn Japanse Sensei Sasaki stelt steeds de vraag: “What is life? Do you understand life?”Vragen die ik voortdurend opnieuw wil beantwoorden. De diepgang die nodig is om mensen tot evenwicht en heelheid te begeleiden is oneindig, net als mijn drijfveer om me die diepgang steeds verder eigen te maken. Elk mens is uniek. Ook in de manier waarop hij z’n weg vindt.

LICHAAM EN BEWUSTZIJN ZIJN EEN

Het eeuwenoude gedachtegoed dat lichaam en bewustzijn één zijn speelt een belangrijke rol in de manier waarop ik mensen begeleid. Elke dag ontdek ik verder hoezeer het verbonden is. In het westen zijn we vanaf Rene Descartes “cogito ergo sum” (ik denk, dus ik ben) duaal gaan denken, waardoor we ons dit niet meer kunnen voorstellen. Voor ons lichaam gaan we naar de dokter en voor onze geest naar de psycholoog.

KUNSTMATIGE SCHEIDING

Die scheiding is kunstmatig. De realiteit is dat ze één zijn. “Modern wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er een voortdurende wisselwerking bestaat tussen lichaam en geest en dat Descartes’ dogma niet langer houdbaar is als basis voor de zorg voor gezondheid.” schrijft Karlien Bongers, van oorsprong chirurg in haar Integrative Medicine, op weg naar een betere gezondheidszorg.

ALS JE DE WERVELINGEN VAN HET DENKEN STILLEGT….

Als je eenheid van lichaam en geest ervaren hebt, begrijp je de eenwordingstechnieken als MindFullness of de westerse variant daarvan Genezend Ademen®, Yoga, Qi-Qong, Shiatsu, Meditatie of zelfs een Vipasana retraite, wat beter. Het gaat om heel worden, één-worden met je diepere Zelf. Dat geeft een stevige basis om krachtig in de wereld te staan.

HET GAAT OM DE BEWEGING NAAR BINNEN ÈN NAAR BUITEN

Een andere belangrijke inspirerende leraar  – William Yang – verwoordt het zo: “het gaat om de beweging naar binnen én naar buiten”. Verankerd zijn in jezelf geeft je grotere mogelijkheden om maatschappelijk bij te dragen.

FAMILIE- EN ORGANISATIE OPSTELLINGEN

De basis van mijn begeleiding begint bij familie- en organisatie-opstellingen. Negen jaar lang deed ik verdiepende opleidingen bij Phoenix Opleidingen in Utrecht en nog dagelijks put ik uit deze ervaring. Opstellingen geven mensen inzichten in belangrijke patronen die doorwerken in het huidige gedrag en de overdracht die ze via leiderschap naar anderen toe neerzetten. Voor leiderschap is dat onontbeerlijk. Tenminste als je vooruit wilt en wilt groeien. Genoeg over mijzelf, jij bent welkom!

Lees meer: kwalificaties en lidmaatschappen.