Verslaafd aan verliefd zijn

Ben jij verslaafd aan je eigen gevoelens van verliefd zijn? En kun je daarom je niet meer neerleggen bij een gewone goede klik met iemand die waarschijnlijk bij je past en waarmee je ook over 5 jaar nog door een deur kunt?

Verliefdheid wordt sterk overgewaardeerd in onze samenleving. Mensen beginnen vaak een relatie om een soort leegte te vullen. Je zit niet lekker in je vel en denkt: als ik iemand heb om op terug te vallen, zal m’n leven compleet zijn. Dat is een grote misvatting en een recept voor een niet slagende relatie. Het is belangrijk dat je eerst op eigen benen staat. Okay denk je: ik heb veel vrienden, ik heb een baan, leuk huis, succesvol, verdien goed. Conclusie ik sta op eigen benen. Maar dit is slechts de ene helft van wat er bedoeld wordt met op eigen benen staan. Het houdt ook in dat je gelukkig bent in je eentje, dat je je compleet voelt ook zonder iemand naast je. Dat je iemand vanuit evenwichtigheid in jezelf kunt ontmoeten, in plaats van een nodig hebben en daarom niet goed meer kijkt naar wie je voor je hebt, of juist over kritisch bent en op de verkeerde dingen let.

Innerlijk op eigen benen leren staan, zou een mooie coaching vraag kunnen zijn.